آش زرشک

هنوز امتیازی ثبت نشده است.
Please wait...
زمان آماده سازی
180 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
میزان سختی
متوسط
سرو
6 نفر
وعده غذایی
شام
ارسال توسط
ارسال در
آش زرشک

آش زرشک

اگر بخواهیم یکی از خوشمزه ترین غذاهای خراسان شمالی را برایتان معرفی کنیم، بدون شک آش زرشک  یکی از این غذاها است. این آش با استفاده از زرشک، حبوبات، مرغ و آرد و مرزه خشک شده درست می شود.

زرشک

خواص و فواید زرشک
-کاهش التهاب بدن و درمان عفونت های مثانه، دستگاه ادراری و عفونت های گوارشی.
-کمک به بهبود سرماخوردگی و رفع گلودرد، آبریزش بینی، سینوزیت.
-گفته می شود که مواد موجود در زرشک می توانند با عفونت های باکتریایی، قارچی و ویروسی مبارزه کنند.
– نوشیدن آب زرشک یا چای زرشک برای کاهش علائم سوء هاضمه توصیه می شود.
– پاک‌سازی کبد و کیسه‌ صفرا از خواص زرشک است.
– افزایش ترشح صفرا که به دفع کلسترول اضافی بدن کمک می کند.
– از زرشک به‌طور سنتی برای درمان سنگ کیسه صفرا استفاده می‌شود که این امر باید تحت‌نظر پزشک باشد و بدون نظارت او انجام نشود.

در آش زرشک از حبوباتی که برای آش رشته تهیه می کنیم استفاده کنید. برای رفع نفخ حبوبات آن ها را از ۲ شب قبل در آب بخیسانید. سپس آن ها را بجوشانید پس از اینکه یک قل خورد آب اضافی را دور بریزید و حبوبات را طبق مراحل به آش اضافه کنید.

نکات غذایی

  • آش زرشک مزه بسیار ترشی دارد و در صورت تمایل می توانید به آن کمی شکر اضافه کنید تا طعم آن ملس شود .
  • در صورت تمایل می توانید به جای گوشت مرغ از گوشت گوسفد ، گوساله و یا بوقلمون نیز استفاده کنید.
  • اگر علاقه ای به گوشت ندارید می توانید این آش را بدون وجود گوشت تهیه کنید.
  • این آش معمولا به صورت تند سرو می شود.
  • در صورت تمایل می توانید مقدار خیلی کمی رب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید.

 

  1. مرحله 1 برای تهیه آش زرشک ابتدا حبوبات شامل نخود ،لوبیا قرمز و لوبیا چیتی را که از شب قبل خیس کرده و چندین بار آب آن را عوض کرده ایم روی حرارت می گذاریم تا بپزند.
  2. مرحله 2 گوشت مرغ را نیز با کمی آب و یک عدد پیاز روی حرارت می گذاریم تا پخته شود.
  3. مرحله 3 زرشک ها را شسته و به آن مقدار کمی آب ( دو لیوان ) اضافه می کنیم و چند دقیقه روی حرارت می گذاریم در حدی که زرشک ها کمی نرم شوند.
  4. مرحله 4 زرشک ها را کوبیده و بعد با یک صافی ترجیحا پارچه ای صاف می کنیم و دوباره روی زرشک ها کمی آب می ریزیم و صاف می کنیم به طوری که فقط دانه های زرشک باقی بماند.
  5. مرحله 5 یک عدد پیاز را نگینی خرد می کنیم.
  6. مرحله 6 در یک قابلمه یک قاشق روغن ریخته و پیاز نگینی شده را در آن تفت می دهیم تا سرخ شود.
  7. مرحله 7 یک قاشق آرد را به پیاز داغ اضافه کرده و تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس آب گوشت و آب زرشک را به پیاز اضافه می کنیم. گوشت مرغ پخته شده را نیز ریش ریش کرده و به مواد بالا اضافه می کنیم.
  8. مرحله 8 حبوبات پخته شده را نیز اضافه کرده و اجازه می دهیم تا آش زرشک جا بیافتد و کمی غلیظ شود. در 20 دقیقه آخر پخت رشته آش و مرزه خشک را اضافه می کنیم. پس از ریختن رشته حدود 20 دقیقه زمان می دهیم تا رشته لعاب بدهد
  9. مرحله 9 تست می کنیم و اگر نیاز به نمک داشت به آن نمک و فلفل اضافه می کنیم. پس از آنکه آش به غلظت مورد نظر شما رسید آماده سرو است.

دیدگاهی وجود ندارد، اولین نفری باشید که دیدگاه ثبت می کنید!

پاسخی بگذارید

توجه: دیدگاه های منعکس شده در سایت نظر کاربران است و لزوما مورد تایید سایت نیست.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای ضروری با * مشخص شده اند

*
*

دستورات پخت

هنر در آشپزی را با ما تجربه کنید.